فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 90، تابستان 1400)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 90، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تحلیلی بر شاخص های جغرافیای انسانی در مدیریت امنیت مرزهای ج ا ا با تاکید بر مرزهای شمال غربی کشور
    حمید پناهی * صفحات 1-36
    زمینه و هدف

    جغرافیای انسانی یکی از شاخه‌های علم جغرافیاست که به مطالعه ویژگی‌های جمعیت، فرهنگ، جهان‌بینی، ارزش‌های انسانی می‌پردازد که در خلق چشم‌اندازهای جغرافیایی با تمایزات مکانی و فضایی تاثیرگذارند. شاخص‌های جغرافیای انسانی مرز از مقوله‌های مهم در مدیریت امنیتی مرزها محسوب می‌گردد.

    روش پژوهش

    روش انجام این تحقیق توصیفی-تحلیلی است و با رویکرد تحلیل کمی و کیفی (آمیخته) تجزیه و تحلیل داده‌ها صورت گرفته است. برای تحلیل داده‌ها از روش نظریه‌پردازی زمینه‌ای و مبنایی (داده بنیاد) استفاده شده است. از منظر شیوه انجام، این تحقیق توصیفی و پیمایشی مبتنی بر کار میدانی، استفاده از پرسشنامه باز، پرسشنامه بسته و با استفاده از نرم‌افزارهای تحلیلی SPSS و MAXQDA و Arc GIS است. جامعه آماری تحقیق شامل؛ استادان، کارشناسان، مدیران و فرماندهان حوزه مطالعات مرزی، امنیت مرزی، مرزبانی است. برای انجام مصاحبه بخشی از جامعه آماری به‌عنوان جامعه خبرگی و جهت تکمیل پرسشنامه، بخش دیگری به‌عنوان جامعه صاحب‌نظر گزینش شدند. پس از دسته‌بندی شاخص‌های مستخرج (به تعداد 43 شاخص)، برای بررسی وضعیت عاملیت هر کدام از شاخص‌های ذیل مولفه‌های جغرافیای اقتصادی، جغرافیای جمعیت و جغرافیای فرهنگی، از طریق تحلیل عاملی در نرم‌افزار SPSS به طبقه‌بندی عامل‌ها در سه رده اقدام شده است. همچنین برای بررسی وضعیت کاربست شاخص‌های گزینش شده در مرزهای شمال غرب کشور با تجزیه و تحلیل آماری پرسشنامه طراحی شده که با مراجعه به جامعه صاحب‌نظر تکمیل شده بود، وضعیت پیاده‌سازی و کاربست شاخص‌های گزینش شده در طرح‌های امنیتی استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. برای انجام مصاحبه بخشی از جامعه آماری به‌عنوان جامعه خبرگی و جهت تکمیل پرسشنامه، بخش دیگری به‌عنوان جامعه صاحب‌نظر گزینش شدند.

    یافته‌ها

    یافته‌های حاصل از جدول کدگذاری باز نشان‌دهنده شناسایی تعداد 15 شاخص در حوزه جغرافیای اقتصادی، 18 شاخص در حوزه جغرافیای جمعیت و 11 شاخص در حوزه جغرافیای فرهنگی می‌باشد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج حاصل نشان می‌دهد شاخص‌های جغرافیای انسانی، در مدیریت امنیتی مرز برای پیاده‌سازی و اجرای طرح‌ها و برنامه‌های امنیتی در طول مرزهای سیاسی کشور موثر می‌باشند. از طرفی این شاخص‌ها در استان آذربایجان غربی در وضعیت خوب، استان اردبیل در وضعیت متوسط و استان آذربایجان شرقی در وضعیت ضعیف قرار دارد.

    کلیدواژگان: امنیت مرزی، شاخص های جغرافیایی، جغرافیای انسانی، مدیریت مرز
  • مراد عباسی * صفحات 73-105
    زمینه و هدف

    در کشورهای دارای قوانین مدون، عدالت کیفری در حال تجربه تحول از حوزه عدالت ارعابی به عدالت‌ترمیمی است. عدالت‌ترمیمی برخلاف عدالت کیفری سنتی، در اجرای عدالت، نقش محوری به بزه دیده اعطا می‌کند. این نقش در بسیاری از فرایندهای دادرسی کیفری موثر بوده است که به‌طور مشخص، میانجی‌گری بزه دیده- بزه‌کار یکی از فرایندهای ثابت ‌شده است. هدف از این پژوهش، تبیین عدالت‌ترمیمی پیشگیرانه پلیس با استفاده از ظرفیت‌های موجود در فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

    روش

    پژوهش پیشرو یک تلاش توصیفی- تحلیلی با رویکرد کاربردی است. در این پژوهش از ابزار فیش‌برداری برای جمع‌آوری اطلاعات مستخرج از اسناد کتابخانه‌ای و الکترونیکی استفاده شده است.

    یافته‌ها

    یافته‌های این پژوهش نشان داد، فضای سایبری به جهت تسهیل ارتباط بین اصحاب دعوا و نیز دارا بودن ویژگی‌هایی از قبیل در دسترس بودن، سرعت، دقت، عدم مواجهه حضوری و... می‌تواند بستر مناسبی برای اجرای عدالت‌ترمیمی باشد.

    نتایج

    به‌موجب نتایج حاصل از این پژوهش، اگرچه مدل آنلاین (برخط) میانجی‌گری بزه دیده- بزه‌کار تاکنون اجرا نشده است، اما این دیدگاه می‌تواند در شرایط خاص جایگزین مناسبی برای حالت حضوری باشد. باوجوداین، روشن است که برای درک کامل ساختار و پیامدهای یک سامانه برخط برای حل‌وفصل اختلافات جنایی، به پژوهش‌های بیش‌تری نیاز است.

    کلیدواژگان: پلیس، عدالت ترمیمی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • ابراهیم رجبی *، رمضانعلی نورالله پور صفحات 106-137
    زمینه و هدف

    هدف سازوکارهای پیشگیرانه اجتماعی پلیس، پیشگیری از گرایش افراد به تروریسم و پدیداری نسل نوینی از نیروهای تروریستی است. در واقع، آسان شدن ترویج و توجیه ایده‌های افراطی در میان افراد باعث شده که گذار اندیشه تروریستی به اقدام تروریستی بیشتر شود. از این رو، باید سازوکارهایی را پیش بینی کرد که با آن نظارت بیشتری به منظور پیشگیری از دسترسی به اطلاعات و ایده‌های تروریستی به عمل آید. در این میان، تعامل بین پلیس و جامعه مدنی در رد اندیشه‌های افراطی که به خشونت و تروریسم می‌انجامد بسیار مهم هستند، چنان که با حساسیت بیشتر آنان می‌توان از ترویج و اثرگذاری آن ایده‌ها و در نتیجه اقدام تروریستی پیشگیری کرد.

    یافته‌ها

    اتخاذ سازوکارهای مناسب ارتقای همکاری بیشتر بین مقامات مسیول مبارزه با تروریسم، لزوم آموزش و ارتقاء آگاهی‌های عمومی مردم در مورد تهدیدات تروریستی، ضرورت کسب اطلاعات از طریق گزارش جرایم تروریستی، ایجاد ساختار اختصاصی مقابله با تروریسم، لزوم آموزش و تربیت ماموران پلیس در مبارزه با تروریسم است.

    نتیجه گیری

    مجموعه سازوکارهای پیشگیرانه اجتماعی پلیس بر شخصیت، طرز تفکر افراد و بر وضعیت‌های پیش از ارتکاب جرم اثر می‌گذارد تا از پیدایش و ترویج ایده‌های افراطی که می‌تواند باعث اقدام تروریستی شود، پیشگیری کند.

    کلیدواژگان: سازوکار، پیشگیری اجتماعی، پیشگیری بزهکار محور، پلیس، تروریسم
  • علیرضا حیدرنژاد *، مهدی مقیمی صفحات 130-152
    هدف

    حفظ نظم اجتماعی در جامعه مستلزم وجود قانون و حاکمیت قانون است که نشات گرفته و برخواسته از تکالیف اجتماعی و اخلاقی است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر قانون‌گریزی و ارایه راهکارهای پیشگیرانه در شهر گرگان انجام شده است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی است و به روش پیمایشی – تحلیلی انجام شده. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، کلیه شهروندان ساکن بالای 15 سال شهرستان گرگان در سال 1399 است که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 395 نفر محاسبه شده است. ضریب آلفای کرونباخ برای آزمون پایایی در این تحقیق نمره 76/. به دست آمده است.

    یافته‌ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که از بین عوامل هفت‌گانه قانون‌گریزی برحسب میزان همبستگی به ترتیب اولویت از جمله اعتماد اجتماعی(562/0-)، پیوند اجتماعی(465/0)، پنداشت از قانون‌شکنی(253/0-)، احساس آنومی (291/0) و شرمساری اجتماعی(374/0). لکن متغیرهای نظارت و کنترل اجتماعی غیررسمی و آگاهی از قانون نتوانست سهمی از تبیین قانون گریزی را به خود اختصاص بدهد و براین اساس از معادله کنار گذاشته شدند. ضریب تعیین ()به دست آمده در ارتباط با قانون‌گریزی برابر با 73/0 می‌باشند.

    نتایج

    در منطقه مورد بررسی نتایج نشان می‌دهد، توجه به مسایلی از جمله بالا بردن اعتماد اجتماعی در بین شهروندان، پیوند اجتماعی و کاهش احساس آنومی می‌تواند تاثیر به‌سزایی در کاهش قانون‌گریزی و پیشگیری از آن را ایفا نمایند.

    کلیدواژگان: قانون، قانون گریزی، پیشگیری، شهر گلستان
  • صیاد درویشی * صفحات 145-172
    زمینه و هدف

    انجام عملیات های گوناگون همراه با خطر بالا در سازمان پلیس، آسیب پذیری کارکنان را دو چندان کرده است. از آن جایی که برای کاهش آسیب پذیری ها، شناخت عوامل آسیب پذیری کارکنان از اهمیت فراوانی برخوردار است، این تحقیق با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل آسیب پذیری کارکنان در عملیات پلیس انجام و راهکارهای پیشگیرانه ارایه شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر محیط میدانی، بر اساس اهداف، کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی است که به شیوه کیفی انجام شده است. جامعه آماری را خبرگان و متخصصان پلیس تشکیل می دهد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و انجام مصاحبه با 19 نمونه، اشباع نظری حاصل شده است. داده ها با استفاده از روش تحلیل مضمون به مثابه مضامین فراگیر، سازمان دهنده و مضامین پایه شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از تجزیه وتحلیل داده ها با روش تحلیل مضامین، تعداد 5 مضمون اصلی با 25 زیر مضمون موثر در بعد آسیب های ساختاری شامل: تصمیم گیری، آموزش، ارزیابی عملکرد، اهداف عملیاتی، فناوری اطلاعات؛ تعداد سه مضمون اصلی با 15 مضمون فرعی موثر در بعد رفتاری شامل: امدادخواه و متهمان، توانمندی رفتاری و مهارتی، فرهنگ‌سازمانی و تعداد 3 مضمون اصلی با 16 مضمون فرعی موثر در بعد زمین ه ای شامل: اجتماعی و اقتصادی، زیرساخت ها، بستر های حقوقی شناسایی شد که بر اساس طبقه بندی سه شاخگی میرزایی به عنوان عوامل موثر در آسیب‌پذیری کارکنان پلیس در عملیات انتظامی دسته‌بندی شده است.

    نتایج

    نتایج بیانگر این است که پلیس برای پیشگیری از آسیب های کارکنان در عملیات انتظامی باید در یک رویکرد جامعه نگر نسبت به ترمیم و رفع عوامل آسیب‌زای شناسایی شده اقدام و نتایج را در برنامه های توانمندسازی کارکنان مورد توجه قرار دهد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری کارکنان پلیس، عملیات پلیس، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، عوامل زمینه ای
  • صدیقه شجاعی، محمدرسول آهنگران*، محمد روحانی صفحات 153-179
    زمینه و هدف

    امنیت عمومی و به تبع آن احقاق حقوق شهروندی یکی از ابعاد مهم اداره جوامع معاصر است که از راه های مختلفی قابل حصول است. یکی از موارد مهمی که می تواند باعث بر مقوله امنیت عمومی و حقوق شهروندی اثرگذار باشد مجازات تشهیر است که در فقه و حقوق اسلامی جایگاه خاصی دارد. پژوهش حاضر درصدد است تا جایگاه مجازات تشهیر در ایجاد امنیت عمومی و حقوق شهروندی را بررسی کند.

    روش پژوهش

    روش مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی-تحلیلی است که با بهره گیری از متون فقهی، منابع اسنادی و کتابخانه ای و به شیوه استدلالی به بحث حاضر پرداخته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که مجازات تشهیر به دلیل انتشار اسامی مختلفان و مفسدان، ایجاد شفافیت در جامعه، توجه به جنبه های بازدارنده، نفی و جلوگیری از ضرر رساندن به شهروندان و توجه به اصول کرامت و عدالت دارای آثار مهمی بر حقوق شهروندی و ارتقای امنیت عمومی است. جلوگیری از تکرار جرم و آگاهی بخشی به شهروندان در حیطه شناسایی مجرمان و اعمال مجرمانه نیز بخش دیگری از آثار تشهیر بر مساله حقوق شهروندی است.

    نتیجه گیری

    تسری بخشیدن مجازات تشهیر به مسایلی مانند فسادهای اقتصادی و اجتماعی، شفافیت را به عنوان شاکله حقوق شهروندی مطرح می سازد که در قانون مجازات اسلامی نیز مورد تایید قرار گرفته است. علاوه بر شناسایی و رسوا ساختن مجرمان، مجازات تشهیر حتی می تواند درباره انتشار نام قضات و مراجع ناقض حقوق شهروندان اعمال شود و این امر بر عهده دستگاه قضایی است که زمینه های لازم را برای آزادی رسانه ها و اصل تشهیر رسانه ای فراهم آورد.

    کلیدواژگان: تشهیر، امنیت عمومی، حقوق شهروندی، قانون مجازات اسلامی
  • علی اصانلو *، یوسف علی پور، بهروز لامعی صفحات 180-208

    پژوهش حاضر با هدف شناخت کاربردهای GIS در پیشگیری انتظامی از جرم سرقت منزل در کانون های جرم خیز شهر قزوین صورت گرفته است. زمان وقوع جرایم و توزیع فضایی محل وقوع جرایم در نقاط مختلف شهر ارزیابی و این اطلاعات به صورت پایگاه داده تهیه و سپس با استفاده از آزمون های آماری مرکز متوسط بیضی انحراف معیار، تخمین تراکم کرنل و گرافیکی در محیط Arc GISو Case اقدام به شناسایی کانون های جرم خیز شهر گردید. پس از بررسی نتایج حاصله از آزمون های فوق مهم‌ترین کانون های جرم خیز شهر شناسایی گردیده و پس از آن نقشه ها، جداول و نمودارهای آن تهیه گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که مهم ترین کانون های جرم خیز سرقت منزل شهر قزوین به ترتیب در محله دانشگاه - غیاث آباد، توحید - پادگان، پونک - مهدیه - ملاصدرا، هادی آباد و تهران قدیم - راه ری که هر کدام دارای ویژگی های خاصی بوده اند، شکل گرفته است. به منظور پیشگیری از وقوع سرقت منزل در شهر قزوین به نظر می‌رسد اولویت بخشی به سیاست ها و برنامه های پیشگیری انتظامی، اجتماعی و قضایی، افزایش سطح آگاهی شهروندان با هدف پیشگیری، توجه به رعایت اصول حفاظتی و امنیتی در ساختمان های مسکونی توسط مالکین، استفاده از فناوری های نوین در مبارزه با سرقت، افزایش حضور فیزیکی پلیس در محلات، کنترل بیشتر مبادی ورودی و خروجی شهر و تجهیز مراکز انتظامی شهر قزوین به GIS بایستی در اولویت مسیولین و دست اندرکاران انتظامی و قضایی شهر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کانون های جرم خیز، سیستم اطلاعات جغرافیایی، سرقت منزل، پیشگیری انتظامی، شهر قزوین
  • طیبه خادمی، جواد خلعتبری*، صادق رضایی صفحات 209-234
    زمینه و هدف

    نظم جویی هیجان مولفه‌ی مرکزی در سازمان‌دهی رفتار سازگارانه و جلوگیری از بروز هیجانات منفی و رفتارهای ناسازگارانه می‌باشد. هدف پژوهش حاضر نقش تفکر انتقادی بر نظم جویی هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین بوده است.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی، ازنظر روش پیمایشی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل دانشجویان کاردانی بوده است. حجم نمونه210 نفر با فرمول کوکران به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب و به پرسشنامه‌های تفکر انتقادی ریکتس و نظم جویی هیجان گروس وجان پاسخ دادند. تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها در نرم‌افزار spss و amos صورت پذیرفت.

    یافته‌ها

    مطابق یافته‌های پژوهش، تفکر انتقادی برنظم‌جویی هیجان و نیز خلاقیت، بالندگی، تعهد بر نظم جویی هیجان تاثیرمثبت و معناداری داشتند. میانگین تفکر انتقادی 155/3 و نظم جویی هیجان722/4 و آزمون کفایت(926/0)و بارتلت(0/05< p)بوده، کلیه بارهای عاملی مدل دارای مقادیر بالای3/0و اعداد معناداری مربوط به ضرایب فرضیه‌ها بزرگ‌تر از96/1که معنادار بودن را نشان داد. پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ محاسبه و تمامی عوامل بالاتر از7/0بود و روایی ازنظر متخصصان مورد تایید قرار گرفت.

    نتایج

    تفکر انتقادی دانشجویان را در رفتارهای قاطعانه صحیح، توانایی برقراری ارتباط با دیگران، مدیریت هیجان، کنترل خشم سرکوبی هیجانات منفی و اضطراب کمک کرده و درنتیجه از آسیب‌های اجتماعی و فردی حفظ و در راهبردهای نظم جویی شناختی همچون توانمندسازی روان‌شناختی و هیجان، کیفیت زندگی، عزت‌نفس، بهداشت روانی، سلامت جسمانی، خود سنجی، خود نظم دهی، خلاقیت و... موثر واقع می‌شود.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانشگاه علوم انتظامی امین، نظم جویی هیجان
|
  • An analysis of the characteristics of human geography in the management of security of Islamic Republic of Iran borders with emphasis on the northwestern borders of the Islamic Republic of Iran
    hamid panahi* Pages 1-36

    Geography is the science that provides managers and trustees with the opportunity to integrate the two natural and human dimensions in the solution of border problems and dilemmas. The components of human geography of the border are important categories in border security management. In this study, the main concern of the study was to determine and classify the indicators of human geography affecting the security of the borders of the Islamic Republic of Iran. In MAXQDA software, it was proved that human geography indicators are effective in border security management for the implementation and implementation of security plans and programs along the political borders of the country. After classifying the extracted indicators, in order to investigate the operational status of each of the indicators under the relevant components through factor analysis in SPSS software, agents were classified into three categories. Also, to evaluate the status of the application of selected indicators in the northwestern borders of the country by statistical analysis, a questionnaire was designed which was completed by referring to the expert community. It was examined and compared that the results of the analysis were that West Azerbaijan province was in good condition, Ardabil province in moderate condition and East Azarbaijan province in poor condition.

    Keywords: GEOGRAPHICAL INDICATORS, Human geography, Border Management
  • Pages 73-105
    Background and objectives

    In countries with codified laws, criminal justice is experiencing a shift from intimidating justice to restorative justice. Restorative justice, unlike traditional criminal justice, gives the victim a pivotal role in the administration of justice. This role has been effective in many criminal proceedings, and specifically, victim-offender mediation is one of the proven processes. The purpose of this study is to explain the preventive restorative justice of the police using the existing capacities in information and communication technology.

    Methodology

    The present research is a descriptive-analytical effort with an applied approach. In this research, note-taking tools have been used to collect the data extracted from library and electronic documents.

    Findings

    The findings of this study showed that cyberspace can be a good platform for restorative justice to facilitate communication between litigants and also has features such as availability, speed, accuracy, no face-to-face confrontation, etc.

    Results

    According to the results of this study, although the online model of victim-offender mediation has not been implemented so far, but this view can be a good alternative to the face-to-face situation in certain circumstances. However, it is clear that more research is needed to fully understand the structure and implications of an online system for resolving criminal disputes.

    Keywords: : Police, Restorative justice I, nformation, communication technology
  • Pages 106-137
    Introduction

    The purpose of the social preventive mechanisms of the police is to prevent the tendency of individuals to terrorism and the emergence of a new generation of terrorist forces. In fact, facilitating the promotion and justification of extremist ideas among individuals has led to a greater transition from terrorist thought to terrorist action. Therefore, mechanisms should be envisaged with more oversight to prevent access to terrorist information and ideas. Meanwhile, the interaction between the police and civil-religious society is very important in rejecting extremist ideas that lead to violence and terrorism, as their greater sensitivity can prevent the promotion and influence of those ideas and, consequently, terrorist action.

    Method

    The present study has been done in terms of collecting information by documentary method and by studying international documents, reliable sources, related articles and the obtained information has been analyzed descriptively-analytically.

    Results

    Our findings include adopt appropriate mechanisms to promote further cooperation between counter-terrorism officials, the need to educate and raise public awareness about terrorist threats, allocate a hotline for reporting terrorist crimes, establish a dedicated counter-terrorism structure, and train police officers in the fight against terrorism.

    Conclusion

    A set of socially preventive mechanisms by the police affect the personality, mindset of individuals and pre-crime situations to prevent the emergence and promotion of extremist ideas that can lead to terrorist acts.

    Keywords: mechanism, social prevention, crime-oriented prevention, police, terrorism
  • Mehdi moghimi* Pages 130-152
    Objective

    Maintaining social order in society requires the existence of law and the rule of law, which originates and arises from social and moral duties. Therefore, the present study was conducted to investigate the factors affecting lawlessness and provide preventive solutions in Gorgan.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and has been done by survey-analytical method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The statistical population of this study is all citizens over 15 years of age living in Gorgan in 1399 that the sample size has been calculated using the Cochran's formula to 395 people. Cronbach's alpha coefficient for the reliability test in this study is 76.. Is obtained.

    Results

    The results of this study showed that among the seven factors of lawlessness in terms of correlation, in order of priority, including social trust (-0.562), social bonding (0.465), the notion of law-breaking (-0.253), the feeling of anomie (0.291) and social shame (0.374). However, the variables of informal social monitoring and control and awareness of the law could not play a role in explaining the evasion and were therefore excluded from the equation. The coefficient of determination () obtained in relation to lawlessness is equal to 0.73.

    Results

    In the study area, the results show that paying attention to issues such as increasing social trust among citizens, social bonding and reducing the feeling of anomie can have a significant effect on reducing and preventing lawlessness.

    Keywords: Law, lawlessness, prevention, Golestan city
  • Pages 145-172
    Introduction

    Performing multiple risky operations in the police organization has doubled the vulnerability of employees.Since in order to reduce vulnerabilities, recognizing the vulnerabilities of employees is very important, so the main purpose of this study is to identify and prioritize the vulnerabilities of employees in police operations and provide preventive solutions.

    Method

    The present study is an applied research in terms of environment, field and objectives. In terms of descriptive nature, it is a qualitative analysis.The statistical population consists of police experts and specialists, who obtained theoretical saturation using purposive sampling method and interviewing 19 samples. Through individual interviews with purposefully selected scientific experts, the necessary qualitative data were collected and identified and analyzed using thematic analysis as comprehensive, organizing, and basic themes.

    Finding

    After analyzing the data by content analysis method, 5 main themes with 25 effective sub-themes in the field of structural damage including: decision making, training, performance appraisal, operational objectives, information technology, three main themes With15 effective sub-themes in behavioral dimension including:relief and defendants, behavioral and skill capability, organizational culture and 3 main themes with16 effective sub-themes in the following dimensions including: social and economic, infrastructure, legal contexts, identification Based on Mirzaei's three-pronged classification, it was classified as effective factors in the vulnerability of police officers in police operations.

    Results

    The results indicate that the police in order to prevent injuries to employees in law enforcement operations should take a community-based approach to repair and eliminate the identified harmful factors and the results should be considered in staff empowerment programs.

    Keywords: Vulnerability of police officers, Police operations, Structural Factors, Behavioral factors, underlying factors
  • Pages 153-179

    Public security and, consequently, the realization of citizenship rights is one of the most important aspects of the management of contemporary societies Which can be achieved in different ways. One of the most important issues that can affect public safety It is the rule of Tashir. The present study examines the place of the purification rule in creating public security and civil rights. The method used in this research is descriptive and analytical Using jurisprudential texts, documentary and library sources and in an argumentative manner has dealt with the present discussion Findings of the present study show that the rule of expropriation due to the publication of the names of different people and corrupters, creating transparency in society, paying attention to deterrent aspects, negation and prevention of harm to citizens and paying attention to the principles of dignity and justice have important effects on citizenship rights. And promote public safety. Preventing the recurrence of crime and educating citizens in the field of identifying criminals and criminal acts is another part of the effects of expropriation on the issue of civil rights.Preventing the recurrence of crime and educating citizens in the field of identifying criminals and criminal acts is another part of the effects of expropriation on the issue of civil rights. In addition to identifying and exposing criminals, the expropriation rule can even be applied to the publication of the names of judges and authorities violating citizens' rights.

    Keywords: Tashir, Public Security, citizenship rights, Islamic penal code
  • ali osanloo *, yousef aliour, behroz lameei Pages 180-208

    The present study has been conducted with the aim of recognizing the applications of GIS in police prevention of residential burglary in crime hotspots of the city of Qazvin. The occurrence time of the crimes and the spatial distribution of the crime scenes in different parts of the city were evaluated and the information was prepared as a database. Then, using statistical tests of center deviation of standard ellipse, estimating kernel density and graphics in Arc GIS, Case environment Qazvin crime hotspots were identified. As a result, after studying the results of the above tests, the most important crime hotspots in Qazvin were identified and their maps, tables and diagrams were prepared. The results indicate that the most important centers of residential burglary in Qazvin are located, in order, in the University Neighborhood - Ghiasabad, Tohid - Padgan, Punak - Mahdieh - Mulla Sadra, Hadiabad and Old Tehran - Rahe Rey, each having their own characteristics.In order to prevent residential burglaries in Qazvin, it seems that prioritizing law enforcement, social and judicial policies and programs, increasing citizens' awareness with the aim of prevention, paying attention to the observance of protection principles and security in residential buildings by the owners, the use of new technologies in the fight against burglary, increasing the physical presence of the police in the neighborhoods, more control of the entrances and exits of the city and equipping Qazvin police centers with GIS system should be a priority for the police and judicial officials of the city.

    Keywords: Crime Hot spots, geographic information system, Residential burglary, police prevention, City of Qazvin
  • Tayebeh Khademi, Javad Khalatbari *, sadegh rezaei Pages 209-234
    Background and Aim

    Emotion regulation is a central component in organizing adaptive behavior and preventing negative emotions and maladaptive behaviors. The aim of this study was the role of critical thinking on emotional regulation of students of Amin Police University.

    Method

    The present study was applied in terms of purpose and structural equations in terms of survey method. The statistical population included associate students. The sample size of 210 people with Cochran's formula was selected by simple random sampling method and answered the questions of Ricketts critical thinking and Gross and John emotion regulation. Data analysis was performed in SPSS and AMOS software.

    Findings

    According to research findings, critical thinking had a positive and significant effect on emotion regulation as well as creativity, maturity, and commitment on emotion regulation. Mean critical thinking 3.155 and emotion regulation 4.722 and adequacy test (0.926) and Bartlett (p <0.05), all factor loads of the model have values above 0.3 and significant numbers related to the coefficients of larger hypotheses from 1.96 which showed meaningfulness. The reliability of the questionnaire was calculated by Cronbach's alpha and all factors were higher than 0.7 and the validity was confirmed by experts. Discussion and

    Conclusion

    Critical thinking can help students in correct behaviors, ability to communicate with others, emotion management, control anger and anxiety, and thus protect themselves from social and personal harm, and in cognitive regulation strategies such as psychological empowerment and emotion, quality of life, dignity. Self,mental health,physical health, self-assessment, self-regulation, creativity, etc. to be effective.

    Keywords: critical thinking, Amin Police University, emotion regulation